Brzina otvaranja web stranica

Šta je brzina otvaranja web stranica?

Brzina otvaranja web stranica govori koliko je vremena potrebno da se vaš sajt učita. To zavisi od toga koliko je opterećen sadržajem, koliko je dobro optimizovan i koliko je kvalitetan server na kome je smeštem.

Web dizajn Novi Sad PC021, Srbija:

Brzina učitavanja web stranica zavisi i od broja linkova, slika, CSS-a, JavaScript datoteka i itd. Veoma je bitno i o kakvoj vrsti hosting server se radi. Važno je kolika je propusnost za pregledavanje web stranice, ali i lokacija korisnika i sl. Velike brzine učitavanja su poželjne.

Brzo otvaranje sajta korisnicima pruža bolje iskustvo. Pregledavanja sadržaja web stranica sajta koji posećuju je lako i brzo. Ako je učitavanje vašeg web sajta (učitavanje web stranice) duže od osam sekundi, morate preduzeti odgovarajuće mere da ih ubrzate (optimizovati sajt i sadržaje i promeniti ISP – internet servis provajdera).

Napomena: Ovaj test ne uključuje brzinu učitavanja slika, video priloga i druge ugrađene sadržaje na vašoj web stranici.   Brzina otvaranja web stranica - icon  Test – unesite web adresu sajta ili stranice koju želite testirati: [cjtoolbox name=’Website Speed Checker Tool’]