Zašto se sajt mora redovno ažurirati?

Zašto se sajt mora redovno ažurirati

Zašto se sajt mora redovno ažurirati – često se pitaju Vlasnici sajtova.  Da li je održavanje web sajta neophodno ili ne?

Posetioci sajta NAJVIŠE traže informacije. Ako sajt stalno ima aktuelne i sveže informacije, on zadržava stare i lako stiče nove posetioce. Klijenti sa POVERENJEM i CILJANO posećuju baš taj sajt i njegova posećnost ubrzano raste! Sadržaji na web stranama zastarevaju iz sata u sat.

Ako posetioci na Vašem sajtu nalaze samo VEĆ VIĐENE informacije, oni gube potrebu i interes da ga dalje posećuju. Po sveže informacije odlaze na neko drugo mesto. TO svakako NIJE VAŠ INTERES, i to je dobar razlog da razumete zašto se sajt mora redovno ažurirati (osvežavati novim i aktuelnim sadržajima).

Da bi neki web sajt bio u funkciji on mora uvek biti svež i aktuelan, odnosno, održavanje web sajta mora biti ažurno!

Ukoliko niste stručnjak ili nemate vremena za ispunjavanje ove potrebe, onda se svakako pobrinete da neko drugi to obavlja umesto vas. Svaki sajt mora se redovno ažurirati i održavati. Održavanje web sajta je potreba a ne nametnuta ili izmišljena obaveza. Korist od ažurnog sajta za njegovog vlasnika je daleko veća nego što su troškovi povremenog ažuriranja ili redovnog održavanja.

Održavanje web sajtova je ozbiljan i kreativan posao. On zahteva veliku stručnost i dobro poznavanje stanja u IT svetu. Možete i sami da obavljate dobar deo tog posla.  Za onaj složeniji deo bolje rešenje je da za odredjenu mesečnu naknadu angažujete stručnjaka ili firmu koja će umesto vas održavati vaš web sajt.